2011. augusztus 2., kedd

Vége az üdülési csekknek itt a Széchenyi Pihenő Kártya!

Ebben a bejegyzésünkben néhány mondatban bemutatjuk a Széchenyi Pihenő Kártyát, ami a cafeteria rendszer új eleme, az üdülési csekk utódja.



A kormány célja, hogy a belföldi turizmus és pihenés, üdülés, egészségmegőrzés támogatásával egyidejűleg a SZÉP Kártya rövid időn belül kiváltsa az üdülési csekket. A SZÉP Kártya 2011. január 1-jétől bekerült az Szja törvénybe, mint kedvezően adózó béren kívüli juttatás. A Kártya indulása 2011. július 1-je, azonban a rendszer kiépítésének és az új juttatási forma munkáltatók általi bevezetésének időigénye miatt ez a juttatási lehetőség várhatóan 2012-re formálódik ki. Emiatt mindkét juttatás várhatóan 2012 végéig párhuzamosan is felhasználható marad.

A SZÉP Kártya 2011-től a munkáltató által nyújtható béren kívüli juttatások egy formája. Az Szja törvény értelmében ilyen juttatás nyújtása esetén a munkáltatót terheli az adókötelezettség (1,19-szeres adóalap kiegészítés után 16%). Az üdülési csekkhez hasonlóan a munkáltató utalványokat vásárol egy kibocsátótól a munkavállaló részére, azonban az üdülési csekktől eltérően, ezek az utalványok elektronikusak, melyek a munkavállalónak a kártya kibocsátójánál vezetett egyéni számláján kerülnek jóváírásra, és elektronikus utalványkártya formájában elérhetőek. A munkavállaló évente (akár több munkáltatótól is, de összesen) maximum 300 ezer forint összegig részesülhet ilyen juttatásban kedvező adózás mellett. Természetesen a fenti összeghatárt meghaladó juttatásra is lehetőség van, azonban a többletjuttatást már 27%-os eho-kötelezettség is terheli. 


Ha kérdése van a  fenti juttatással kapcsolatban lépjen kapcsolatba budapesti könyvelő irodánk szakembereivel.

Az akciók helyett válassza a megbízhatóságot!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése