2011. július 20., szerda

Adóparadicsom magyar módra

Sokak fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy valóban törvényes e áthelyezni cégük székhelyét olyan településre, ahol 0 % az iparűzési adó.


A székhely áthelyezése teljesen legális. Egyrészt Ön oda helyezi a székhelyét, ahová akarja, ebbe senkinek nincs beleszólása. Másrészt teljesen jogosan, sőt büszkén felvállalható, hogy azért teszi át, mert ott nem kell Iparűzési adót fizetnie. Tehát ez egy legális, felvállalható döntés, sőt ha ezzel jelentős pénzt takarít meg a cégének és mégis kihagyja, akkor saját magát hozza hátrányba azon versenytársaival szemben, akik élnek ezzel a lehetőséggel.

Van egy elterjedt kósza hír, miszerint "Ott kell megfizetni az iparűzési adót, ahol a bevétel keletkezik."

Valószínűleg abból a szabályból redukálódott le ez, hogyha egy cégnek több településen is van
székhelye, telephelye (fióktelepe) - akkor ezek között meg kell osztani az iparűzési adót. De még ezt sem bevételarányosan, hanem két módon lehet: Vagy bejelentett alkalmazottak arányában vagy a beruházás arányában. Tehát ha egy településen Önnek nincs székhelye, telephelye, fióktelepe, akkor ott nem kell Iparűzési adót fizetni.


Jelen összefoglalónk nem teljes körű, de rávilágít a legfontosabb tudnivalókra és tévhitekre az iparűzési adó csökkentésének abszolút legális módszereiről.

Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban kérjük lépjen kapcsolatba könyvelő irodánk munkatársaival.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése